Vrijdagavond was het Netepark in Herentals het toneel voor een stevige Tribute Night. De bands brachten hulde aan hun eigen helden : The Ramones, Iron Maiden en, jawel, K3. Het werd een onvervalst avondje vol rock, metal en Nederlandstalige ska.


Enkele honderden fans waren komen opdagen voor de openingsavond van de 2e editie van Hertals Rock City. Ze hebben het zich niet beklaagd.

De avond werd afgetrapt door The Rawönes. Rechttoe-rechtaan rock, zoveel mogelijk nummers op een zo kort mogelijke tijd spelen, net zoals The Ramones zelf. Up The Irons bracht een geslaagd saluut aan Iron Maiden met hun grootste hits.  De formatie hadden zelfs een eigen mascotte meegebracht.

Het stelletje ongeregeld van Ska3 sloot de nacht af. Met hun eigenzinnige bewerkingen van de grootste K3-hits zorgden ze ervoor dat je nooit meer naar K3 kan luisteren zonder aan de schunnige teksten van Ska3 te denken.

Zaterdag o.a. Boomtown Rats, Katastroof, Sweet BC en lokaal talent
Zaterdag kan de muziekliefhebber opnieuw in het Netepark terecht voor een topaffiche op 2 podia.

Naast o.a. Diablo Blvd met Alex Agnew, Katastroof, Sweet BC en The Boomtown Rats. Er is ook ruimte voor plaatselijk talent. De jonge Herentalse Freefall speelt om 14.30u ten dans en véél meer.

De poorten openen om 13u, het eerste optreden staat gepland om 13.30u.

Meer info: www.hertalsrockcity.be

Foto's en verslag Peter Vissers / Nnieuws.